Wat is Lizeva?

Lizeva is een sprankelend bureau met een innovatief aanbod. We komen vaak met oplossingen die verrassend zijn en uiterst effectief. Uitgangspunt van Lizeva is om 100% aansluiting te vinden bij de doelen van de klant meer

Referenties

Succesfactoren voor strategieën

Wat maakt van een strategie, een succesvolle strategie?

Aanpak: hoe wordt de strategie bepaald?

Gaat u voor een top-down traject waarbij het management zelf de ondernemingsstrategie bepaalt en vervolgens communiceert aan de medewerkers? Of kiest u voor een bottom-up structuur waarbij verantwoordelijken van meerdere afdelingen met u meedenken? Welke methode bij uw organisatie past is mede afhankelijk van de cultuur binnen uw organisatie en de tijd die u heeft om de strategie te implementeren.

Selecteer de juiste medewerkers Meedenken met en het uitvoeren van een nieuwe strategie vraagt om inzicht en bepaalde vaardigheden. Niet iedere medewerker is namelijk in staat om elkaar aan te vullen en onbaatzuchtig te ondersteunen. Kies dus uw medewerkers met zorg uit om dit proces vorm te geven.

Wees bereid om out-of-the-box te denken

Veel strategieën zijn weinig vernieuwend door tunnel denken, kopieergedrag of angst voor verandering. De sociale werkvoorziening is een dynamische markt waar je op in moet kunnen spelen. Soms is er eerst een investering nodig in medewerkers om de juiste ondernemende houding te ontwikkelen voordat je met elkaar een strategie kunt bedenken.

Implementeer de strategie

Zorg ervoor dat uw strategie ook daadwerkelijk geïmplementeerd wordt. Het komt zó vaak voor dat het een papieren verhaal blijft. Laat dat binnen uw organisatie niet gebeuren! Geef uw organisatie die impuls naar succes!